• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
 • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}
 • {{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltip' + innlogging.InnloggingsTooltip]}}

{{sprakVariabler['LoggInnEpost']}}

{{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltipEpost']}}

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Nettlesersesjonen er utløpt, og utfylling som ikke er lagret kan være tapt. Vennligst last siden på nytt for å fortsette på skjemaet.

Informasjon

Skjemautfylling

Vaksinasjon mot pandemisk influensa

I forbindelse med utbruddet av pandemisk influensa A(H1N1), vil vi så snart vi har mottatt tilstrekkelig med vaksine mot pandemiviruset tilby denne til ditt barn. Vaksine er det mest effektive tiltaket vi kan gjøre for å beskytte barna våre mot sykdommen. Pandemivaksinen som brukes i Norge heter Pandemrix. Vaksinen er godkjent av europeiske legemiddelmyndigheter (EMEA) og Statens legemiddelverk. Pandemrix inneholder inaktiverte biter av det nye influensaviruset A(H1N1). Vaksinen inneholder ikke levende virus og kan dermed ikke forårsake influensa men noen vil kunne oppleve at de får lette influensasymptomer noen dager etterpå – dette er et tegn på at kroppens immunforsvar reagerer som det skal. Vaksinen gis med sprøyte i overarmen og oppleves knapt som et lite myggstikk.

Helsemyndighetene anbefaler foreløpig to doser til barn under 10 år men ingen vil få dose nummer 2 før hele befolkningen har fått dose nummer 1. Dose nummer en gir en betydelig grad av beskyttelse mot sykdommen og vil for de aller fleste være nok til å hindre at barnet får svineinfluensa. Husk likevel på at det er en liten mulighet for at barnet ditt kan få svineinfluensa selv om det er vaksinert. Er du usikker eller opplever at barnet ditt får influensasymptomer eller andre sykdomstegn som du ellers ville kontaktet lege for, er det viktig og riktig at du ringer fastlege eller legevakt for nærmere rådgivning og beslutning.

Som all annen vaksinasjon er også pandemivaksine frivillig, og foreldre/foresatte skal godkjenne vaksinasjon av barn under 16 år. Barn over 12 år har rett til å si sin mening, og foreldre/foresatte skal legge vekt på hva barnet selv mener. Jo flere som lar seg vaksinere dess færre er det av oss som blir syke og kan smitte andre. Ved å la barna våre få vaksinen beskytter vi også de meget få av oss som risikerer å få et mer alvorlig forløp av sykdommen.

Erfaringsmessig vil barn opp til og med 3. klasse kjenne det tryggest om mor og far er tilstede under vaksinasjonen. Fra 4. klasse og oppover er det greitt for de fleste å bli vaksinert uten at foreldrene er tilstede men de er selvfølgelig velkomne til å være med. 

Mer informasjon finner du på www.pandemi.no.

Har du spørsmål – ring pandemitelefonen 815 55 015 Spørsmål om lokal vaksinering: www.svk.no/pandemi eller ring Kirkenes helsestasjon 789 77 670 Spørsmål om egen helse og vaksinasjon rettes fastlege - ring Kirkenes legesenter tlf. 789 77 660

Opplysninger om barnet
*/*
*
Gruppe
Foresatt
*/*
*
* / *
Hjelp
Lukk

Her finner du kjente problemstillinger, og løsninger.

Digitale søknader fyller du ut direkte på skjermen, og søknaden vil tilpasse seg ut fra hvilke valg du gjør underveis. Du vil også få informasjon om hvilke vedlegg du skal sende med.
Noen få andre søknader og skjemaer i Sør-Varanger kommune kan også sendes elektronisk ved å laste ned skjemaet, fylle det ut og lagre det på maskinen din. Etterpå lastes skjemaet opp og kan sendes inn.
Skjemaet lagrer svarene underveis i utfyllingen. Hvis du velger å avbryte ved f.eks. å lukke nettleservinduet eller trykke på Avbryt-knappen og deretter bekrefter at du vil avbryte utfyllingen, vil all informasjon bli borte.
Ingenting sendes inn før du selv ber om det, ved å velge Send inn-knappen. Den kommer fram etter at opplysningene er kontrollert og godkjent på oppsummeringssiden.
 

Kjente problemstillinger og løsninger for elektronisk levering av pdf-skjema:

Søknaden min er kommet inn «tom/blank», eller ved forhåndsvisning av skjema ser jeg at søknaden er «tom/blank»

 • Nettleseren Google Chrome og Edge (på Mac eller i Windows) bruker sin egen PDF-leser, som lar deg fylle ut et skjema. Kommandoen «Lagre», lagrer imidlertid bare det uutfylte skjemaet.
 • Utfylling og elektronisk innsending av PDF-søknader og -vedlegg forutsetter bruk av Adobe Reader. Her kan du laste ned siste versjon av Adobe Reader.
 • Du kan se om du har åpnet et skjema i Adobe Reader, ved å se øverst i skjermbildet. Der skal det stå Adobe Reader.
 • For å åpne skjemaet i Adobe Reader:
  Når du trykker på linken for «Last ned skjema», vil skjema automatisk lastes ned til din datamaskin. Filen vil dukke opp på nedlastningslinjen nederst i Chrome. Trykk på den lille pilen til høyre for filnavnet, og velg «Åpne med visningsprogrammet for systemet». Da åpnes skjemaet i Adobe Reader, så fremt programmet er installert.
 • Les på nettsiden til Google Chrome, dersom du ønsker mer informasjon om innstillinger av PDF-leser.
 • Problemet kan også løses ved å benytte en annen nettleser som automatisk benytter Adobe Reader.
 • Det anbefales at du jevnlig oppdaterer tilleggsprogram som Adobe Reader for at tjenesten skal fungere best mulig.
 • Dersom du har problemer med Adobe Reader, kan du prøve å avinstallere, og installere programmet på nytt.
 • Alternativ til Adobe Reader er å fylle ut skjemaet i nettleseren din, og trykke skriv ut til pdf.

Jeg finner ikke "Send" knappen på søknaden
De fleste søknader er digitaliserte. Her finner du «Send»-knapp til slutt i søknadsprosessen. PDF-søknader som ikke er digitalisert må lagres på maskinen og lastes opp, før du kan trykke «Send».

Bruk og utfylling


Klikk på hjelpesymbolene for informasjon om utfylling.

Symbolet * betyr obligatorisk for utfylling.

Etter 20 minutt uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.

Vennligst vent...

Loader
Kontakt Sør-Varanger kommune: postmottak@svk.no