• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
  • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
{{sprakVariabler["AvbrytSkjemaUtfylling"]}}
{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}
  • {{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltip' + innlogging.InnloggingsTooltip]}}

{{sprakVariabler['LoggInnEpost']}}

{{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltipEpost']}}

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Nettlesersesjonen er utløpt, og utfylling som ikke er lagret kan være tapt. Vennligst last siden på nytt for å fortsette på skjemaet.

Skjemautfylling

Valg av språkfag 8.klasse

Info

Språkvalg for 8.klasse
Ved Grane barne -og ungdomsskole tilbyr vi engelsk fordypning, norsk fordypning eller spansk som språkfag, og språkfagets omfang er to timer pr. uke. I tillegg tilbyr vi fordypning i matematikk. Hvilket eleven velger, kan ha konsekvenser for videregående opplæring:
Dersom eleven velger yrkesfaglig utdanning, vil det ikke ha noe å si hvilket språkfag som er valgt. Grunnen til det er at elevene på yrkesfag ikke har språkfag.
Dersom man velger en studieforberedende linje, vil dette valget ha konsekvenser. På linjer som idrettsfag, studiespesialisering, musikk og alle andre studieforberedende linjer, er språkfag en del av den obligatoriske opplæringen. Dersom elevene har hatt språkfag i grunnskolen, vil eleven kun måtte ha to år med språk på videregående (VG1 og VG2). Dersom eleven ikke har hatt språkfag på ungdomstrinn, må eleven ha tre år med språkfag på videregående. Språkfag utgjør 5 skoletimer i uka på VG3, og dette vil i størst grad berøre elever på idrettsfag eller elever som ønsker spesiell studiekompetanse (kreves av legeyrker m.m.).
Anbefaling: For elever som synes at språk i utgangspunktet er utfordrende, og som mest sannsynlig vil gå yrkesfag, vil det kanskje være mer hensiktsmessig å ikke velge spansk på ungdomstrinn. For elever som har god faglig kapasitet, og tenker at en studieforberedende linje kan være et alternativ, vil det kanskje være hensiktsmessig å velge spansk som språkfag.
OBS: Det elevene velger som språkfag i inngang til 8.trinn, vil i utgangspunktet være bindende for hele ungdomstrinnet. Vi gjør naturligvis unntak dersom eleven har gjort et feilvalg, og vi forsøker å få inn eleven på rett språk før jul i 8.klasse.
Hjelp
Lukk
  1. Klikk på Hjelpesymbol der du trenger hjelp til utfyllingen
  2. Skjemaet lagrer svarene underveis i utfyllingen. Hvis du velger å avbryte ved f.eks. å lukke nettleservinduet eller trykke på Avbryt-knappen og deretter bekrefter at du vil avbryte utfyllingen, vil all informasjon bli borte.
  3. Ingenting sendes inn før du selv ber om det, ved å velge Send inn-knappen. Den kommer fram etter at opplysningene er kontrollert og godkjent på oppsummeringssiden.

Bruk og utfylling

Klikk på hjelpesymbolene for informasjon om utfylling.

* Betyr obligatorisk for utfylling

Etter 20 minutt uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.

Klikk på Hjelp øverst til høyre for generell hjelp om skjema.

Vennligst vent...

Loader